kalam sakti

KATA PENGANTAR

SEMOGA SEMUA PEMBACA BLOG INI MEMPEROLEHI BERKAT DAN HIDAYAH. SEGALA YG SAYA CORETKAN DI DALAM BLOG INI ADA LAH HASIL DARI PENGALAMAN DAN PENGAMATAN SAYA SENDIRI.BUKANLAH TUJUAN SAYA UNTUK BERMEGAH ATAU PUN MENINGGI DIRI,HANYA SEKADAR CORETAN UNTUK DI KONGSI BERSAMA. SEKIRANYA TERDAPAT KESALAHAN DAN KEKELIRUAN MOHON DAPAT LAH MEMBERI TEGURAN KEPADA SAYA, SELAKU INSAN YG LEMAH. SEMOGA APA YG DI CATATKAN DISINI MEMBERI SERIBU HIKMAH KEPADA PEMBACA YG BUDIMAN DAN DI KASIHI SEKALIAN.

Thursday, 10 November 2011

ILMU HAQ

  • ILMU KAROMAH = KEBANYAKAN PENGAMAL ILMU KAROMAH LEBIH MENJURUS KEPADA ILMU KANURAGAN ATAU PUN SENI MEMPERTAHANKAN DIRI, KITA BOLEH MEMOHON APA SAHAJA KEPADA ALLAH TENTANG ILMU PERSILATAN. DAN SEKIRANYA DI IZINKAN ALLAH ,ILMU TERSEBUT AKAN KITA PEROLEHI. TANPA PERLU KITA PELAJARI. TETAPI INI BERGANTUNG KEPADA  TAHAP SETIAP PELATIH, SAMA ADA MAMPU ATAU TIDAK UNTUK MENGUASAI ILMU TERBABIT.LATIHAN DEMI LATIHAN DIPERLUKAN UNTUK MENGUASAI ILMU SILAT YG DI MINTA.UNTUK MENDAPAT  HASIL YANG MAKSIMUM. SEBAGAI CONTOH SEKIRANYA KITA MEMOHON SILAT SENI CHIMANDE,INSYALLAH KITA AKAN MENDAPAT GERAK SILAT CHEMANDE YANG PALING ASLI.POTENSI YANG PALING TINGGI ADALAH KEPADA PELATIH YG TELAH MENGUASAI ASAS ILMU PERSILATAN .INI KERANA APABILA KITA SEDANG DI RESAPI ATAU DI BERI ILHAM BERKENAAN ILMU PERSILATAN KITA AKAN SEGERA DAPAT MENGUASAI ILMU SILAT TERSEBUT.

  • ILMU KEBATINAN JUGA TERMASUK DIDALAM ILMU KAROMAH, SESIAPA YG TELAH  MENDAPAT ILMU KAROMAH AKAN JUGA DAPAT MENGUASAI ILMU KEBATINAN YG DIMILIKI OLEH SESEBUAH PERSILATAN YG DI MOHON .SEMUA INI BERLAKU DI ATAS KEIZINAN ALLAH YG MAHA KUASA.APABILA PELATIH TELAH DAPAT MENGUASAI ILMU KAROMAH INI, BIASANYA  SEKIRANYA DI DALAM KEADAAN TERDESAK ATAU PUN DARURAT . ILMU INI AKAN BERFUNGSI SECARA AUTOMATIK TANPA PERLU MEMOHON LAGI KAROMAH ILMUNYA.PELATIH DI SARANKAN BANYAK BERZIKIR DAN MENJAGA PANTANG LARANG ATAU BATAS SYARIAT ISLAM. ILMU KAROMAH INI UMPAMA PARANG YG TUMPUL,SEMAKIN DI ASAH SEMAKIN TAJAM PARANG TERSEBUT. 

  • ILMU HAQ = ILMU HAQ ADALAH SAMA DENGAN ILMU KAROMAH DARI SEGI ILMU KANURAGAN. CUMA ILMU HAQ TERDAPAT CABANG ILMU PERUBATAN SECARA KEBATINAN. PELATIH YG BELAJAR ILMU HAQ KEBIASAANYA SUDAH MAHIR DENGAN ILMU PERSILATAN KAROMAH. DI DALAM ILMU HAQ KITA BOLEH MEMOHON KEPADA ALLAH S.W.T AKAN ILMU PERUBATAN ALTERNATIF.APA YG SAYA MAKSUDKAN PERUBATAN ALTERNATIF ADALAH SBG CONTOH ;BOLEH MENGURUT ORG TESELIUH DAN PATAH, MENGGUNAKAN JURUS-JURUS KEBATINAN UNTUK MENARIK PENYAKIT DI DALAM BADAN ,SAMA ADA BERKAITAN MAKHLUK HALUS ATAU PN PENYAKIT FIZIKAL .TANPA PERLU MEDIA BARANG  SPT TELUR ,KAYU,KERIS KECIL DAN SEBAGAINYA SPT YG SELALU DI GUNAKAN OLEH PARANORMAL ATAU BOMOH YG LAIN.

  • TETAPI UNTUK MENGUASAI ILMU HAQ INI, PERLULAH MENDAPAT BIMBINGAN DARI SEORANG GURU YG BERPENGALAMAN DAN MENGIKUT SYARIAT ISLAM DAN MENPUNYAI KEFAHAMAN AKIDAH TAUHID YG MANTAP. AGAR PELATIH TIDAK JATUH KE LEMBAH FASIQ DAN SYIRIK.SELALU SAYA TEKAN KAN DI DALAM ARTIKEL TULISAN SAYA ADALAH KERANA ,SEKIRANYA TIDAK MEMAHAMI TENTANG ILMU HAQ INI DENGAN SEBENAR-BENAR KEFAHAMAN ,PELATIH MUDAH TERJERUMUS KE LEMBAH SYIRIK.JANGAN LAH KITA MEMINTA KPD SESUATU YG LAIN  SELAIN ALLAH YA RABBAL A'LAMIN.INI KERANA APABILA CARA KITA BERMOHON KEPADA ALLAH DENGAN CARA YG SALAH. SECARA TIDAK SEDAR KITA TELAH MENGELUARKAN PERKATAAN YG SYIRIK DAN TERKELUAR DARI AKIDAH ISLAM.     

  • KELIBIHAN ILMU HAQ TIADA BEZANYA DENGAN ILMU KAROMAH.CUMA TERDAPAT PENAMBAHAN DISIPLIN ILMU,JURUS-JURUS KEBATINAN DAN PERUBATAN SECARA ISLAM. SEKIRANYA DI IZINKAN ALLAH PELATIH AKAN MENDAPAT GERAK KEBATINAN PERUBATAN YG PERNAH DI REZEKIKAN KEPADA KETURUNANYA SENDIRI, DAN JUGA ILMU YG ALLAH TURUNKAN KHAS BUAT PELATIH TERSEBUT. ADA 3 CABANG ILMU UTAMA DI DALAM ILMU HAQ IAITU :
          1) ILMU PERSILATAN 
          2) ILMU GERAK JURUS KEBATINAN (PERUBATAN)
          3) ILMU KASYAF PEMBUKAN HIJAB. (SCANNING)  
  • ILMU GERAK JURUS KEBATINAN = INI MEMPUNYAI TINGKATAN YG BERBEZA-BEZA.BEGANTUNG KADAR YG ALLAH TA,ALA REZEKIKAN. WALAUPUN BEGITU SEKIRANYA MURID RAJIN BERLATIH SEMUA CABANG ILMU INI BOLEH DIKUASAI INSYALLAH.KEISTIMEWAAN ILMU HAQ INI , ADALAH SEKIRANYA PELATIH SUDAH MENDAPAT JURUS PERUBATAN, JURUS TERSEBUT SUDAH SERTA-MERTA BOLEH DI GUNA PAKAI UNTUK MENGUBAT PESAKIT.HANYA PERLU BERADA DI BAWAH PENGAWASAN TENAGA PENGAJAR.JURUS-JURUS PERUBATAN INI JUGA TERDIRI DARI PELBAGAI PERINGKAT.YG MANA SETIAP JENIS ATAU PERINGKAT JURUS MEMPUNYAI FUNSINYA YG TERSENDIRI.

  • ILMU KASYAF = TERMASUK DI DALAM ILMU HAQ. APA YG DI MAKSUD KAN DISINI ADALAH PEMBUKAAN HIJAB TERHADAP PELATIH ILMU INI.OBJEKTIF ILMU INI ADALAH UNTUK DIGUNA PAKAI APABILA PARA PENGAMAL BERDEPAN  DENGAN MASALAH YG BERSANGKUT PAUT DENGAN ALAM GHAIB DAN NYATA.BIZINILLAH SEKIRANYA DI REZEKIKAN PELATIH BOLEH BERKOMUNIKASI DENGAN MAHKLUK GHAIB TIDAK KIRA DARI ALAM MANA PUN MEREKA DATANG.KEBANYAKAN PELATIH AGAK SUKAR UNTUK SAMPAI KE TAHAP INI , SEKIRANYA TIDAK BANYAK BERZIKIR KEPADA ALLAH YG MAHA KUASA.TUJUAN UTAMA ILMU INI ADALAH UNTUK MENGESAN PERGERAKAN MAKHLUK HALUS DI DALAM TUBUH BADAN MANUSIA. DAN JUGA UNTUK MENGESAN TEMPAT YG SAKIT DI TUBUH TANPA MENYENTUH PESAKIT.
  • PERINGATAN KEPADA PELATIH YANG SUDAH SAMPAI KETAHAP KASYAF(SCANNING). APA BILA BERURUSAN DENGAN ALAM GHAIB ATAU MAKHLUK HALUS,( JISIMUL LATIF). DI HARAM KAN SAMA SEKALI UNTUK MENCERITAKAN APA YG TELAH DILIHAT SEMASA SESI SCANNING. WALAU PN JELAS DAN TERANG APA YG KELIHATAN.INI ADA LAH KERANA UTK MENGELAKKAN FITNAH DAN DARI TERJERUMUS KE DALAM SYIRIK KHOFI.

  • SEBAGAI CONTOH SEKIRANYA SEMASA SESI MERAWAT PESAKIT, KITA DAPAT MELIHAT MASA SILAM ATAU PN KESILAPAN YG PESAKIT LAKUKAN.ITU TIDAK BOLEH DI JADI KAN DALIL UNTUK MENUDUH ATAU MENYALAHKAN PESAKIT DARI DERITA YG DI HIDAPINYA.INI KERANA BUKANLAH SEMUA YG DILIHAT OLEH PELATIH ITU ADA LAH BENAR BELAKA. IA BOLEH JADI GAMBARAN YG DATANG ITU  DARI JIN ATAU IBILIS YG INGIN MENGANGGU DAN MEMBUAT FITNAH SESAMA MANUSIA.MANAKALA SEKIRANYA GAMBARAN YG DILIHAT ITU BENAR,HENDAKLAH DI PASTIKAN DENGAN JELAS BAHAWA KEADAAN GAMBARAN ITU MEMANG BENAR-BENAR BERLAKU.BERSYUKURLAH KEPADA ALLAH SEKIRANYA GAMBARAN ITU BENAR ITU BERMAKSUD BERTAMBAHLAH LAGI KEIMANAN KITA KEPADA ALLAH KERANA TELAH MEMAKBULKAN PEMOHONAN KITA .SMOGA APA YG SAYA CORETKAN DI SINI DAPAT MEMBUKA DAN MENAMBAH KEFAHAMAN TENTANG PERI PENTINGNYA ,TATA CARA PENGAMALAN ILMU HAQ YG MULIA INI. SELAMAT BERAMAL.No comments:

Post a Comment